Jakość mleka krów jest naszym priorytetem. Wpływa na nią wiele czynników, m.in. żywienie, dobrostan czy rasa zwierzęcia. My utrzymujemy rasę krów, która jest najlepiej przystosowana do produkcji mleka. Jej geny są już poznane w takim stopniu, że możemy poprzez odpowiedni dobór buhajów do krycia wpływać na skład mleka, co daje możliwość produkcji mleko w typie A2 dla alergików.
Mleko w typie A2 jest przede wszystkim łatwiej strawne i nie posiada żadnych właściwości uczulających. Od innych wyróżnia się jednym aminokwasem. Przeprowadzono badania nad strawnością mleka A2 oraz mleka regularnego. Dowiedziono, że regularne picie mleka A2 znacznie zmniejsza prawdopodobieństwo zachorowania na cukrzycę czy choroby serca. Polskie mleko A2 może być podawane dzieciom z syndromem autystycznym, ale także ludziom starszym czy z wszelkimi problemami gastrycznymi.